Gabriela, BIBLIOPOVESTAȘA lunii aprilie

Concursul „Voluntarul lunii” în programul de voluntariat BIBLIOPOVESTAȘII are două câștigătoare în luna aprilie: Cornelia Ploscaru și Gabriela Mocanu. Două doamne minunate care au împletit atât de frumos viața personală cu activitatea de voluntariat și care au contribuit prin dăruire, zâmbet, culoare și spirit de echipă, la conturarea unei povești de succes despre carte, lectură și servicii noi de bibliotecă. Toate, în proiectul Raftul cu inițiativă, cel care a pus în valoare atât de bine, VOLUNTARIATUL, în 16 BIBLIOTECI PUBLICE din România.

Vă invit să o cunoașteți și să o aplaudați pe Gabriela, VOLUNTARA LUNII APRILIE, cea care a livrat la biblioteca noastră, cursul pentru adolescenți ”Visează și împlinește” unde i-a învățat pe tineri că încrederea, visele și educația se construiesc și se-mplinesc atunci când crezi în tine și în forțele tale!

 

Prezintă-ne, în câteva cuvinte, cine ești și ce îți place să faci în viață.

10354083_759899127392855_6760647899603837558_nMă numesc Gabriela Mocanu, sunt trainer și consultant în management. Activitatea mea constă în furnizarea de cursuri și traininguri precum și activități de consultanță pentru companii și persoane.

Sunt căsătorită,  mamă a doi băieți. Îmi plac foarte mult călătoriile. Reușesc să îmbin deplasările necesare în activitatea mea cu plăcerea de a vizita noi locuri, de a discuta cu persoane noi. Iubesc literatura și muzica. Ascult mai ales muzica folk și country.

Pe lângă activitatea profesională am fost și sunt implicată în acțiuni de voluntariat, înțelegând prin aceasta ca trebuie să și dăruiesc ceva oamenilor. Îmi place să ajut oamenii să se descopere și să-și găsească resursele.

De ce ai ales să faci voluntariat la Biblioteca Judeţeană Duiliu Zamfirescu Vrancea?

11139875_776678182453167_1053329896_nAm ales să mă implic și în acțiunile de voluntariat organizate de Biblioteca Judeţeană Duiliu Zamfirescu Vrancea pentru că am vrut să dăruiesc din ceea ce sunt sau cunosc și celor din orașul meu natal, pentru a avea o viață mai bună. Recunosc faptul că m-a atras echipa tânără și plină de entuziasm. Cine nu dorește să facă parte dintr-o asemenea echipă?

Care au fost activităţile pe care le-ai desfăşurat în cadrul proiectului de voluntariat BIBLIOPOVESTAŞII?

În cadrul proiectului am susținut cursul de dezvoltare personală pentru adolescenți “Visează și împlinește” cu temele: comunicare, gestionarea emoțiilor, creșterea stimei de sine, atingerea obiectivelor personale.

Care au fost reuşitele și împlinirile tale în acest program de voluntariat?

M-a bucurat faptul că o mare parte din cursanții adolescenți au aplicat ceea ce au învățat în curs și au obținut rezultate. Sper că, pe lângă faptul că am primit feedback-uri foarte bune, să fi determinat o schimbare pozitivă în viața lor, un salt calitativ.  E special să descoperi oameni atât de tineri, cu atâta forță și sensibilitate în același timp, pe care să-i canalizezi către un viitor mai frumos.

Ce a fost greu?

Nu a fost nimic greu. A fost doar un imens privilegiu de care m-am bucurat în toată această perioadă.

Cum te-a ajutat până acum, faptul că eşti voluntar?P1230100

În primul rând activitatea aceasta mi-a dezvoltat sensibilitatea și deschiderea către oameni, empatia. Eu însumi am învățat multe lucruri de la ei și m-am încărcat cu energia lor. Apoi mi-am făcut numeroși noi prieteni. Îmi place să cred că ne-am ajutat și susținut unii pe ceilalți.

Ce înseamnă pentru tine premiul obţinut ca Voluntarul Lunii?

Este plăcut să ți se recunoască meritele. Mă bucur sincer pentru că am fost aleasă!

Ce le-ai spune oamenilor de lângă tine ca să-i motivezi să se implice şi ei într-un program de voluntariat?

IMG_0458Tot timpul îndemn oamenii să nu mai gândească doar în termeni de câștig-câștig. Trebuie ca fiecare dintre noi să mai și dăruiască fără să ceară ceva în schimb. I-aș convinge spunându-le că fiecare acțiune altruistă oricât de mică va aduce o schimbare benefică în viitorul copiilor noștri.

Cu cât vom fi mai mulți cu atât schimbarea va veni mai repede!

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s